ΣΧΕΤΙΚΑ

Το ιστορικό του iQsolarpower.com

Σύντομο ιστορικό

Όταν ξεκίνησε αυτή προσπάθεια πριν από μερικά χρόνια, ο ιστότοπος αυτός ήταν ο πρώτος και μοναδικός στην Ελλάδα στην κατηγορία της εφαρμοσμένης χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τότε δεν μπορούσα να φανταστώ το ενδιαφέρον και τον αντίκτυπο που θα είχε ένα τέτοιο θέμα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Σήμερα λαμβάνουμε e-mail από φίλους, ακόμη και από χώρες όπως οι Η.Π.Α και η Γερμανία, οι οποίοι ζητούν να μεταφραστούν οι ιστοσελίδες στην αγγλική γλώσσα. Κι αυτό επειδή υπάρχουν μεν κάποιες παρόμοιες ιστοσελίδες στα αγγλικά, ασχολούνται όμως αποσπασματικά και όχι σφαιρικά ή και σε βάθος με το θέμα.

Η υπόσχεση που δίνω είναι ότι θα συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο να υποστηρίζω με πάθος αυτό που κάνω. Εδώ θα βρείτε πολλές κατασκευές όπως: φωτοβολταϊκά πάνελ, ηλεκτρικά ποδήλατα, αερόθερμο ηλιακής ενέργειας, ηλιακός φούρνος, ηλιακός θερμοσίφωνας, κατασκευές αιολικής ενέργειας, ανεμογεννήτριες και πολλά άλλα.

Κι είμαστε ακόμη στην αρχή. Για να είναι το μεγαλύτερο site στον κόσμο στην κατηγορία αυτή, ελληνικό! 

Το ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ

Όλα αυτά τα χρόνια, οι ιστοσελίδες αυτές προκάλεσαν και το έντονο ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επειδή κάθε φορά παρουσιάζαμε και κάτι καινούριο ή ενδιαφέρον.

Εφημερίδες και περιοδικά όπως Τα Νέα και το PC World, τηλεοπτικοί σταθμοί όπως ο Antenna και η ΝΕΤ, ραδιοφωνικοί σταθμοί όπως το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, έγραψαν άρθρα, έκαναν παρουσιάσεις και φιλοξένησαν συνεντεύξεις.

Όταν ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια υπήρχε στην αρχή μια μικρή αμφιβολία, μήπως δεν υπάρξει ενδιαφέρον. Σήμερα πλέον είναι φανερό ότι όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται και πειραματίζονται γύρω από τα θέματα που έχουν σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας, το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το βλέπω κάθε μέρα μέσα από την επικοινωνία με τους αναγνώστες του iQsolarpower. Και είναι δεκάδες χιλιάδων οι αναγνώστες αυτών των ιστοσελίδων κάθε μήνα!

Το Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Πολλοί φίλοι το ζήτησαν, οπότε οργανώσαμε με τους συνεργάτες μου και ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα για να μπορούν οι φίλοι μας να προμηθεύονται υλικά για τις κατασκευές και τα συστήματά τους γρήγορα και οικονομικά.

Αποφύγαμε (συνειδητά) τον πειρασμό να διαθέσουμε για αγορά ό,τι φθηνό κινέζικο κυκλοφορεί και υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι΄ αυτό. Η επιλογές μας είναι ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα που δεν κοστίζουν πολύ περισσότερο, πολλές φορές μάλιστα είναι και οικονομικότερα αφού συνεργαζόμαστε απ΄ ευθείας με τα εργοστάσια κατασκευής. Ποτέ δεν θα πρότεινα κάτι μη δοκιμασμένο, που δεν θα έβαζα και στο δικό μου σπίτι.

Τα γραφεία και έδρα του καταστήματος βρίσκονται στην οδό Αργοστολίου 30-32 στον Άγ. Δημήτριο (Αλεξιάδη Μ. ΑΦΜ 039312926) και η αποθήκη στην Ελευσίνα, περιοχή Μαγούλας. Η αποθήκη λειτουργεί ως κέντρο αποστολής και δεν είναι δυνατή η παραλαβή προϊόντων για λογιστικούς λόγους.  Από εκεί γίνεται και η διαχείριση των παραγγελιών του ηλεκτρονικού καταστήματος GreenEnergyParts.com

Καλή επιτυχία στις κατασκευές σας, αλλά πάνω απ΄ όλα καλή διασκέδαση, αφού αυτός είναι ο κύριος στόχος σ΄ αυτή την ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση!

Με εκτίμηση,

Γιάννης Ιακωβάκης
iQsolarpower.com